Давайте все таки перенесем на 27.04 на 10:00...(хоть что то видно будет, и больше людей прийти сможет)
добро пожаловать
Сообщений 181 страница 210 из 239
Поделиться18225 Апр 2013 08:32:02
Я лично ни в субботу ни воскресенье не смогу быть на собрании так как буду в другом городе, в пятницу получаеться
Поделиться18325 Апр 2013 09:33:02
В соответствии со СНиП 2.08.01-89* "Жилые здания" - "Этаж мансардный (мансарда) - этаж в чердачном пространстве,
Я, Компаниец Наталия Николаевна , купила согласно договора купли- продажи и планов выданных БТИ " МАНСАРДУ
СНиП 2.08.01-89 - ;данный СНиП в Украине уже не действует , заменён на ДБН B.2.2-15-2005 согласно которому есть такое понятие как пожарная безопасность на технических- чердачных этажах.
чердаки, подвалы, лестницы и тп.п относятся к общему имущ-ву собственноков МКД. В состав этих объектов часто входят важные коммуницации и средства для обслуживания потребностей жильцов.
Даже если чердак в Вашем доме не несет важных задач, то для предоставления его Вам на праве собственности или аренды нужно получить согласие всех собственников до единого, приобрести чердак как помещение нельзя, поскольку чердак не обладает признаками помещения.. это пространство между крышей и перекрытиями последнего этажа.
А также есть решение Конституционного Суда Украины http://zakon2.rada.gov.ua/rada/show/v004p710-04
Отредактировано Петр (25 Апр 2013 09:58:19)
Поделиться18425 Апр 2013 10:15:02
спасибо за комментарий . Я проработаю этот материал. НО вы говорите о чердаке , но у меня во первых НЕ чердак . Во -вторых когда получим проект дома , будет описание данного помещения .
Можете не волноваться я не займу помещение на которое вы хотите претендовать. А кроме этого есть суд и вы вправе отстаивать свои права в судебном порядке. Желаю успехов .
Вы хорошо отражаете наш украинский парламент. Решать возникающие вопросы не хотите , но находите удовольствие поговорить об "очень интересной теме"
Я писала и в очередной раз могу сказать . У нас зарегистрировано ОСББ. И мы можем избрать и ПРЕДСЕДАТЕЛЯ и ЧЛЕНОВ ПРАВЛЕНИЯ , людей которым все будут и доверять и которые будут проявлять желание решать возникающие вопросы и брать на себя ответственность .
ВЫ , Петр, своими личными " подколками " меня не обижаете и не задеваете и я лично заинтересована в ясности вопроса моей покупки.
Я считаю что вопросы которые могут касаться всех должны и обсуждаться всеми.
Я была лучшего мнения о вас , но вы как большинство жителей Украины " хотите втихоря откусить кусочек , а кто не успел, тот опоздал" . Это не лучшие качества человека.
И почему люди опускаются до мелких , алчных , завистливых, трусливых ..... Это не касается Вас лично , уважаемый ПЕТР. Это рассуждение о нашем обществе , которое опускается все ниже и ниже и не задумываются .... Наши чиновники добравшись до соответсвующего положения или власти , начинают мыслить и находить способы личного обогащения и забывают о нормальных ,человеческих качеств....
Я верю и знаю что есть достаточно много людей обладающих нормальными, человеческими качествами и , кроме этого, много людей думающих и умных и достойных уважения и переживающих и имеющих желание помочь "БЕСКОРЫСТНО" ближним.....
Я понимаю что с Вами, уважаемый ПЕТР , я не пошла бы "в разведку ".
Поделиться18525 Апр 2013 11:06:15
Всё правильно у Вас не чердак, Вы купили мансарду в техпаспорте на квартиру у вас чётко прописана площадь помещения без чердака и лестницы, но при этом заняли чердачное помещение, не согласовав с соседями, как правильно высказались " хотите втихоря откусить кусочек , а кто не успел, тот опоздал", я Вам говорил что на чердачное помещения я не претендовал, но раз поднят вопрос о парковке и вы ходите подписываете непонятную бумажку у наших соседей которые даже не вчитываясь ставят подписи, то здесь уж извините, где вы были раньше когда на парковке появился гараж, хотя вопрос можна решать совсем по другому, по поводу суда я вам могу сказать тоже самое, и место на парковке на которое Вы претендуете я не занимал.
Я каждый день езжу на автомобиле так как другой альтернативы у меня к сожалению нет, также как у некоторых наших соседей, приезжая вечером домой я вынужден искать подходящее место для стоянки автомобиля так как на нашей парковке ставят машины кому не лень, строители, жильцы с других домов и т.д.
Вы же не участвовали когда я разговаривал с людьми не из нашего дома ставящие авто у нас на парковке, потому что Вам это было не интересно.
По мере возможности я стараюсь решать общие вопросы нашего дома, времени как у Вас у меня много нет, так как кроме домового вопроса у меня ещё есть очень много других вопросов.
Лично я никого не собирался подкалывать и тем более обижать, но раз Вы поднимаете вопрос о парковке то тогда давайте будем поднимать в таком же виде все остальные вопросы нашего дома, вместо того что бы ходить по соседям и рассказывать что мы оградили кому то проезд, занялись бы вопросом по электроэнергии, это более важный на данный момент вопрос особенно для жильцов цоколя, который уже тянется пол года .
Ну и скажу Вам прямо что в разведку я не с кем не собираюсь ходить. Нужно решать конкретные и горящие вопросы с самого начала.
Поделиться18625 Апр 2013 13:29:59
ну тогда давайте переносить на понедельник, но на позже на, 21:00
Поделиться18725 Апр 2013 14:00:02
я не против на понедельник в 21.00
Поделиться18825 Апр 2013 14:53:47
Дорогой Петр. Ну зачем же все перекручивать?? Я пытаюсь всем донести правовые стороны парковочных мест ( и подписи собираю для себя на листочке где написано "ИНФОРМАЦИЯ" ), и пожалуйста занимайте все что вы желаете . О чем спор ?? Разве я кому то сказала что с чем то не согласна ?? или я взяла инициативу по любому вопросу ?
Я не понимаю что вы хотите ?? мне не вмешиваться в любые вопросы ?? Строитель дома 6-Е (который строится звонил мне и спрашивал о наших стоянках) . Дайте телефон человека, кто по этому вопросу будет давать информацию и отвечать на все вопросы по парковке ( и нашим соседям которые звонят мне ). Хорошо я буду давать ваш телефон.
Вы мне укоряете что не решается вопрос с электрикой ?? Решайте . Я пишу и говорю об этом все время.
Ребята я вызвалась помочь зарегистрировать ОСББ , я это сделала. Делаю то что могу и как могу .
Давайте выбирать председателя который будет всех устраивать или присоединяться к другому ОСББ или Жеку.
Поделиться18925 Апр 2013 15:27:04
Я так понимаю, что крайним и виноватым во всем остался Петр??? А где был застройщик напротив, когда с 8 квартиры поставили гараж? Почему вы Наталья Николаевна не ходили и не собирали подписи против гаража. Где справедливость??????????? Почему мы единственные, которые Вам Наталья Николаевна во всем помогали, остались виноваты???????????????? Почему Вы против Петра настраиваете всех соседей???????????
Поделиться19025 Апр 2013 15:51:20
Наталия Николаевна, ничего я не перекручивал, есть вопросы и мы их обговариваем и даже не спорим, а листочек который вы назвали для информации с подписями соседей уже является документом в котором чётко аргументирован отказ соседей от парковочных мест, то есть грубо говоря соседи согласились с тем что на парковке ставить машины могут все кому не лень.
А строитель с дома 6-е пускай смотрит в свою сторону и выполняет все нормы техники безопасности и нормы строительства, какое ему дело к нашим стоянкам? Да мы должны узаконить домовою территорию, парковку, но для начала наши жильцы должны определиться что они хотят. По поводу электрики я Вам не укоряю а привожу факты оформления электросетей в нашем дом, решать вопросы мы должны все вместе, есть председатель ОСББ, есть домовой комитет, что Вы хотите от меня?
Да мы Вам благодарны что вы проявили инициативу, зарегистрировали ОСББ а дальше что? решили сразу заняться парковкой а как же крыша нашего дома, детская площадка, электросети и т.д
Не стой стороны Вы заходите Наталия Николаевна.
Поделиться19125 Апр 2013 22:09:54
Добрый вечер уважаемые соседи!Я вообще не могу понять зачем ссориться по-поводу стоянки!На данный момент мест на парковке всем хватает,пусть все кто хочет устанавливают паркинг,а там видно будет!Зачем далеко ходить, вот вам наглядный пример-стоянка возле двух красных домов,кто первый занял места ставят свои автомобили на стоянке,а кто не успел "откусить кусочек" как вы говорите, оставляют теперь вдоль проезжей части.А на счёт собрания, я думаю нужно собраться даже для того чтобы сдать деньги на вывоз мусора.Я могу в любой день!
Поделиться19226 Апр 2013 09:09:07
кароче....так когда собрание?...после всего выше упомянутого я могу и сегодня, только с опозданием на 15 мин....я думаю это не проблема!?
Поделиться19327 Апр 2013 11:17:15
Я, для себя , сделала вывод, что наши соседи не понимают значения ОСББ. Скажу своими словами. Это объединение которое дает возможность отстаивать интересы не только дома ,но и каждого проживающего в доме. Я не говорю про тарифы , цену обслуживания дома, права самим определять приоритеты и самим решать вопросы нашего дома.
Если мы поступаем как отдельное лицо и это не есть решение всех жителей дома , к вам также будет соответственное отношение. Если каждый отдельно, например занял место парковки, соответственно и нет правового отстаивания одному человеку этого места.
Если мы решением ОСББ обратимся к местным властям и ПОЛУЧИМ разрешение на распоряжение стоянкой жителями нашего дома , то никто не сможет просто убрать парковочный барьер .
ОСББ это ОРГАНИЗАЦИЯ и власти обязаны с этим считаться и строительная организация должна будет передать и доделоть недоделки по дому. Это не один человек . И защитить права отдельного жителя дома может ОСББ.
Если обратятся и получат разъяснения, что парковочные места на дороге не должны быть , не будет никакой защиты для тех кто занял .
Откройте глаза и уши , дорогой Петр, я вам не враг и не претендую ни на что. Я хочу подсказать и помочь, найти общее правовое решение наших действий.
Мой жизненный опыт почти в два раза больше почти всех наших соседей. Я уверена что молодое поколение по крайней мере умнее во многих вопросах.
Мой сын примерно вашего возраста и часто с ним обсуждаю многие вопросы и бывают разные мнения.
Но, пожалуйста, прислушайтесь к своему сознанию и не ищите личных врагов там где их нет , находите конструктивное решение возникающих вопросов и не отбрасывайте мнения и предлогаемую помощь.
Я знаю что бывает трудно достучаться и быть понятой , лучше предупредить , чем столкнувшись с проблемой искать пути выхода.
Мы соседи и я искренне хочу добрососедских отношений, от слова добро.
Наталия Николаевна.
Поделиться19413 Май 2013 13:34:20
Подскажите у кого можно взять лопату и грабли? Хочю досадить цветы у подьезда
Поделиться19514 Май 2013 17:54:53
Подскажите у кого можно взять лопату и грабли? Хочю досадить цветы у подьезда
Грабли мы брали у Натальи Николаевны, в их соседнем домике. Может у нее есть и лопата, не знаю.
Еще лопату видела у Саши из 1 подъезда
Поделиться19615 Май 2013 10:38:20
Инвентарь надо купить свой, ато живем как цыгани, ничего своего не имеем. А для этого, господа, пора сдавать деньги в общак! Скоро муссор не будет за что вывозить!
Поделиться19715 Май 2013 11:12:59
Еще, все вы видели на входной двери висит розьяснительный ответ с Київобленерго, что наш дом не находится у них на балансе и какие документы нужны чтобы это все оформить. ПРЕДЛАГАЮ, собраться и с даным вопросом сходить на прием к депутату Войцеху (он же основатель "Акрополь Груп"), чтобы нам помогли в решении проблеми с электричеством!!!!
Поделиться19816 Май 2013 16:26:37
Еще, все вы видели на входной двери висит розьяснительный ответ с Київобленерго, что наш дом не находится у них на балансе и какие документы нужны чтобы это все оформить. ПРЕДЛАГАЮ, собраться и с даным вопросом сходить на прием к депутату Войцеху (он же основатель "Акрополь Груп"), чтобы нам помогли в решении проблеми с электричеством!!!!
Поддерживаю!
Поделиться19916 Май 2013 22:28:37
Добрый вечер Наталья Николаевна!Большая просьба-сбросьте пожалуйста телефон Войцыха и его секретаря!
Поделиться20016 Май 2013 22:51:33
Добрый вечер. 0964373737 - Войцех Дмитрий.
097 6059723 -- Ирина, помощник
Поделиться20131 Май 2013 17:07:44
Шановні сусіди, зважаючи на отримання листа-роз'яснення про сміття, пропоную надіслати такого листа.
Директору будівельної компанії
«Акрополоь груп»
п. Войцеху Д.П.
від мешканців будинку
по вул. Лермонтова, 6Д
Згідно листа Ірпінської міської ради від 27.05.2013 № к-1134.2 під час проектування житлових будинків передбачається улаштування контейнерних майданчиків для збирання і зберігання побутових відходів. При цьому сміттєві контейнери мають стояти на спеціально визначеному місці.
Просимо вказати, де знаходиться таке місце для сміттєвих контейнерів нашого будинку, а також вирішити питання наявності контейнерів.
Відповідь просимо надати у строки, визначені законодавством.
Сподіваючись на порозуміння, мешканці будинку по вул. Лермонтова, 6Д.
Додаток: копія листа Ірпінської міської ради від 27.05.2013 № к-1134.2
нижче наші підписи
Отредактировано Соседка (31 Май 2013 17:08:14)
Поделиться2021 Июн 2013 12:23:30
Згодна з вище викладеною інформацією!!!
Поделиться2031 Июн 2013 12:28:33
Уважаемые соседи, ооочень полезная видеоинформация http://www.youtube.com/watch?v=EKk7tSbX … e=youtu.be
РЕКОМЕНДУЮ ПРОСМОТРЕТЬ!
Поделиться2045 Июл 2013 15:58:58
JUL
4
АВКІ отримала відповідь Антимонопольного щодо цокольних тарифів - потребують доказів (документ)
Асоціація власників квартир ірпеня отримала відповідь на звернення до голови Антимонопольного комітету щодо тарифів на електрику для цоколя. У ній АМКУ просить надати докази того, що постачальник електроенергії порушує законодавство та стягує з громадян непомірно великі кошти за спожиту електроенергію.
Отже, АВКІ має надати Антимонопольному комітету від імені кількох власників цокольних квартир:
- копії свідоцтв на право власності на цокольні приміщення (об'єкти інвестування) у новобудовах від кількох власників;
- копії договорів із ПАТ «АЕС Київобленерго» про користування електроенергією;
- рахунки за спожиту електроенергію, виставлені енергопостачальною організацією;
- документи, що свідчать про оплату Вами рахунків за спожиту електроенергію.
Інші документи, як то листування із «Київобленерго» чи НКРЕ, які також вимагає Антимонопольний сьогодні вже є в розпоряджені АВКІ.
Отже, просимо власників цокольних квартир, які мають документи на право власності, уклали договори з "Київоленерго" і вже сплачували по рахункам за електрику звернутися до керівництва АВКІ.
Далі наводимо повний текст листа-відповіді АМКУ.
Поделиться2057 Июл 2013 00:21:16
Как сделать беседку своими руками, может мужчин заинтересует http://ru-dom.ukrbio.com/ru/articles/1449/
Поделиться20612 Июл 2013 12:53:43
Кампанія з переходу на новий рівень управління нерухомістю та розвитку ринку праці
ІДЕЯ: звичайні жителі Ірпеня та прилеглих селищ готові вносити зміни у рівень послуг ЖЕКів, систему вивозу сміття, облаштування прибудинкових територій та іншого. Європейські, американські та українські практики свідчать про те, що навіть за належного врядування в містах, місцеве населення об’єднується для покращення ситуації в їхніх громадах самостійно вирішуючи нагальні проблеми. Хоч жителям Приірпіння потрібно контролювати владу та моніторити перерозподіл наших податків задля добробуту українців, проте багато що мешканці міста можуть вирішити самостійно - громадою, об’єднавшись задля покращення ситуації в домівках, біля будинків, на вулицях. І для цього достатньо просто стати більш активним жителем свого міста.
Про реформування сфери житлово-комунального господарства кажуть в Україні останні 20 років. На рівні Міністерств і було прийнято рішення переходу від ЖЕК на послуги приватних компаній, які на рівні конкуренції будуть надавати якісні послуги управління нерухомістю. Але на практиці процес відмови від ЖЕК і переходу на альтернативний шлях управління не так простий. Навчання та інформаційної підтримки вимагають не тільки мешканці будинків, а й сам малий бізнес.
МЕТА: популяризація та підтримка процесу створення субєктів управління нерухомістю: 1) органів самоорганізації населення в Приірпінні та 2) Обєднання співвласників багатоквартирних будинків. Проект спрямований на підтримку самоорганізаційних ініціатив, надання юридичних та бухгалтерських консультацій ініціативним групам, фінансова підтримка кращих ініціатив.
Проект покликаний поміняти систему відносин у комунальній сфері між споживачами послуг у громаді, постачальниками послуг та ролі держави в цьому процесі. Ці відносини повинні бути перетворені в прозоре партнерство і ринкові умови співпраці.
СТВОРЕННЯ НИЗКИ ОСББ ТА НАБІР УПРАВИТЕЛІВ АКТИВНО ТРИВАЄ
==============================================
Протягом червня мешканці вже 14 новобудов Приірпіння взяли участь у спеціальних інформаційних зустрічах, що відбуваються в рамках проекту «Кампанія з переходу на новий рівень управління нерухомістю та розвитку ринку праці» за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні. На цих цікавих вуличних заходах організатори, консультанти та практики розповідають жителям новобудов про те, що таке Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, як вони утворюються та які переваги мають, розповідають український та польський досвід управління нерухомістю. У рамках проекту зустрічі з мешканцями новобудов відбуваються відповідно до поточних запитів та потреб жителів конкретного будинку.
5 червня об 11:00 в 2 кімнаті виконкому Ірпінської міської ради відбулася знакова подія для усього Приірпіння - презентація нового масштабного проекту ЖКГ в Ірпінському регіоні під назвою «Кампанія з переходу на новий рівень управління нерухомістю та розвитку ринку праці». Проект виконується Фондом громади Приірпіння та Іменним фондом Дмитра Войцеха за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні. Важливим кроком стало обговорення вирішення питань розвитку ЖКГ в рамках проекту спільними зусиллями влади, громади, бізнесу та міжнародних структур.
Детальніше про фонди громад на сайті ІСАР: wwwednannia.kiev.ua/main/index_ukr.htm ,
а також на сайті Українського форуму благодійників: wwwufb.org.ua/news/2420.html
Поделиться20717 Июл 2013 17:11:07
Земля ОСББ:
Скільки зброї зламано мешканцями багатоквартирних будинків у «війнах» із несумлінними особами, що вчиняють самозахоплення прилеглих територій! Звичайні люди мають небагато шансів захиститися від знахабнілих ділків. І не тому, що закон не дає такої можливості. А тому, що людина нерідко не знає своїх прав або не використовує їх. Пропонуємо зробити перший крок до оволодіння ними.
Власність чи користування?
Якщо не довести, що володіння або користування майном здійснюється на законних підставах, захистити його у межах правового поля неможливо. Отже, щоб ОСББ стало повноцінним власником або користувачем землі, розташованої під забудовою та у межах прибудинкової території, необхідно належним чином оформити право власності або користування земельною ділянкою, на якій розташований будинок.
Відповідно до ст. 42 Земельного кодексу України (ЗКУ) земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками. У разі приватизації громадянами багатоквартирного жилого будинку відповідна земельна ділянка може передаватися безоплатно у власність або надаватись у користування об’єднанню співвласників.
Як бачимо, Земельний кодекс дає ОСББ право вибору: власність або користування. Що обрати? Спробуємо допомогти розібратись.
Відповідно до ст. 78 ЗКУ право власності на землю – це право володіти, користуватися і розпоряджатися земельними ділянками. Користувачі земельних ділянок права розпоряджатися землею позбавлені та можуть лише володіти і користуватися своєю земельною ділянкою.
І землевласник і землекористувач мають право робити на ділянці все, що дозволено законом, в т. ч. використовувати для своїх потреб корисні копалини, торф, ліси, водні об’єкти, які є на землі й під землею; споруджувати жилі будинки, виробничі та інші будівлі і споруди. Землевласник крім цих прав наділений ще й правом продавати ділянку, передавати її в оренду, заставу, спадщину.
Щодо користування, ст.92-94 ЗКУ розрізняють такі види користування земельною ділянкою: постійне користування, оренду та концесію. Оскільки у ст. 42 ЗКУ не визначено, у якому режимі мають користуватися землею ОСББ, доведеться розібратися з цим питанням самостійно.
Згідно з ч.2 ст. 42 ЗКУ право постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають:
1) підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності;
2) громадські організації інвалідів України, їх підприємства (об’єднання), установи та організації;
3) релігійні організації України виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності.
Цей перелік є вичерпним. Як бачимо, ОСББ не належить до жодної з категорій осіб, які можуть претендувати на оформлення землі у постійне користування.
Відповідно до ст. 94 ЗКУ у концесію земельні ділянки можуть надаватись лише окремим суб’єктам господарювання, до яких ОСББ не належить.
Отже, методом виключення ми дійшли однозначного висновку, що ОСББ може отримати землю у користування виключно як орендар.
Гадаємо, небагато людей мають можливість безоплатно отримати земельну ділянку у власність, відмахнуться від такої можливості та взамін оберуть оренду (строковий договір, по закінченні терміну дії якого доведеться оформляти всі документи заново). Та й враховуючи постійні зміни, які відбуваються в нашій державі, щоб почуватися більш впевнено, краще бути повноправним власником земельної ділянки, а не її тимчасовим користувачем.
Ми жодним чином не відмовляємо вас від оренди. Законодавець дає можливість вибору – тож вибір за вами. Однак у цій статті пропонуємо розглянути лише право власності як оптимальний для ОСББ варіант легалізації прав на землю.
Скільки можна отримати землі?
Ст.42 ЗКУ розділяє землю, яку можуть отримати власники багатоквартирного будинку, на земельну ділянку під жилим будинком та прибудинкову територію. Це не впливає на оформлення земельних ділянок. Але, щоб визначитись, скільки землі можна оформити у власність, необхідно розібратись, що входить до її складу.
Відповідно до наказу Держкомбудівництва, архітектури та житлової політики України від 07.09.98р. №194 «Про затвердження Типового положення про порядок конкурсного відбору підприємств для утримання житлових будинків та прибудинкових територій та Типового договору на утримання житлових будинків і прибудинкових територій» прибудинкова територія – це виділена в установлених межах земельна ділянка, на якій розташовані багатоквартирний будинок (будинки), допоміжні будівлі та споруди, призначені для його обслуговування та забезпечення сприятливих умов проживання мешканців.
Виходить певна нестиковка: ЗКУ землю під будівництво до прибудинкової не відносить, а наказ №194 вважає її частиною прибудинкової території. Оскільки ЗКУ є актом вищої юридичної сили, він має перевагу. Отже, приймемо як аксіому той факт, що землю під будинком та прибудинковою територією ми будемо рахувати окремо, та продовжимо використовувати наказ №194 у частині, що не суперечить ЗКУ.
Визначення площі земельної ділянки під жилим будинком особливих складнощів не викликає – є технічний паспорт, у ньому ця площа вказана. Паспорт з якихось причин відсутній (малоймовірно, але може бути) – звертайтесь до БТІ, вони площу підрахують відповідно до встановлених нормативів. Якщо ОСББ створюється у новобудові – усі необхідні документи вам повинен передати забудовник. Самостійно визначати цю площу не радимо. По-перше, без наявності висновку уповноваженого органу (а нині це те саме ОБТІ) ви не доведете достовірність даних, навіть якщо площу вирахують усі академіки світу. По-друге, існують певні правила визначення фактичної площі та обсягу будинку, яких ви можете не знати. Ці правила містяться у Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики від 24.05.01р. №127.
Особливу увагу необхідно звернути на площу прибудинкової території, оскільки саме з нею виникне чимало запитань.
Відповідно до абз.2 п.3.13 ДБН «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень ДБН 360-92», затверджених наказом Держкоммістобудування від 17.04.92р. №44 відстань між житловими будинками має становити від 15 до 20 м, тому зазвичай площу прибудинкової території ОСББ визначають, провівши умовну лінію посередині між сусідніми будинками (якщо вони однотипні та якщо такому поділу не заважають розташовані між будинками об’єкти інфраструктури чи санітарні зони).
У примітках 1 та 2 п.3.18 ДБН 360-92 вказано, що мінімальна розрахункова площа ділянки для окремого житлового будинку (без розміщення на ній дитячих дошкільних установ і підприємств обслуговування, гаражів, що належать громадянам, фізкультурних і спортивних споруд) розраховуються відповідно до кількості його мешканців – не менше як: 30,1 -23,3 кв.м/люд. (при забудові до 3-х поверхів), 20,2-17,0 кв.м/люд. (4-5 поверхів), 15,3-13,9 кв.м/люд. (6-8 поверхів), 12,2-12,0 (9-12 поверхів). Ця площа розраховується виходячи з планових нормативів заселення помешкань, а не з кількості фактично проживаючих людей (ви ж не зможете кожного разу, коли хтось виселиться та заселиться, здійснювати перерахунок).
Якщо поділити землю «порівну» неможливо (наприклад, заважає санітарно-захисна зона), виходять з іншого: до площі під будинком по його периметру додають смугу завширшки 5 м – це ширина смуги зелених насаджень, які мають оточувати будинок згідно з Державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів, затвердженими наказом МОЗ від 19.06.96р. №173.
Тож земля під будинком, смуга по 5 м по периметру та земля під допоміжними та господарськими спорудами ОСББ у сумі складатимуть мінімальну площу, на яку беззаперечно можуть претендувати члени ОСББ.
Додаткові метри.
Відповідно до Правил, дворові території мікрорайонів повинні мати достатні розміри для забезпечення різних видів відпочинку та занять усіх груп населення, зокрема майданчики:
1. Для ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку розміром не меншого 0,7 кв.м/люд. на відстані не менше 12 м від вікон житлових і громадських будівель та на відстані не менше 20 м від місць розташування сміттєзбірників та короткочасних стоянок автотранспорту.
2. Для занять фізкультурою та спортом розміром не менше 2 кв.м/люд. на відстані 10-40 м від житла.
3. Для відпочинку дорослого населення – розміром не меншого 0,1 кв.м/люд. на відстані 10 м від житлових та громадських будівель.
4. Господарського призначення (сушіння білизни, чищення речей, розміщення сміттєзбірників) з розрахунку не менше 0,3 кв.м/люд. на відстані не менше 20 м від житлових будинків та майданчиків для гри та відпочинку, для вигулу собак – на відстані 40м.
5. Спеціального призначення (відкриті майданчики для короткочасних стоянок автомобілів) з розрахунку 0,8 кв.м/люд. на відстані 10-50 м залежно від місткості.
Майданчики повинні бути ізольовані від об’єктів обслуговування , господарських дворів, магістральних вулиць, не повинні бути прохідними для пішоходів та транзитного руху транспорту.
Тепер ми маємо уявлення, на яку площу території навколо багатоквартирного будинку може претендувати ОСББ при оформленні земельної ділянки у власність і час перейти безпосередньо до процесу оформлення прав.
Для зручності земельну ділянку, на якій розташований будинок, а також належні до нього будівлі, споруди та при будинкову територію, називатимемо надалі «земля».
До кого звертатись?
Від форми власності землі (державна чи комунальна) буде залежати вибір органу, до якого необхідно звернутися за оформленням права на землю. Нині землями в межах населених пунктів розпоряджаються відповідні сільські, селищні, міські ради, а за межами населених пунктів – відповідні органи виконавчої влади. Оскільки у 99,9% випадків ОСББ знаходяться в межах населених пунктів, вирішувати ваше питання, скоріше за все, буде міська рада.
З чого починати?
Згідно з ч.2.ст.42 ЗКУ у разі приватизації громадянами багатоквартирного жилого будинку відповідна земельна ділянка може передаватися безоплатно у власність або надаватись у користування об’єднанню співвласників. Тобто, поки не створено об’єднання, жоден із власників приміщень або квартир у багатоквартирному будинку не має права на оформлення земельної ділянки, ані під забудовою, ані навколо неї.
Але одного факту створення ОСББ недостатньо для того, щоб приступити до оформлення прав на землю. Потрібно ще й майно – багатоквартирний будинок з усіма при належностями – прийняти на баланс ОСББ. Доки ОСББ не оформить передане йому майно належним чином, отримати землю буде дуже складно.
Оформлювати доведеться не лише будинок, а й обслуговуючі споруди, інженерні мережі та ще й багаторічні насадження. Тобто прийняти буде потрібно весь житловий комплекс. Згідно ст.1 ЗУ «Про ОСББ» житловий комплекс – це єдиний комплекс нерухомого майна, що утворений земельною ділянкою в установлених межах, розміщеним на ній жилим багатоквартирним будинком або його частиною разом із спорудами та інженерними мережами, які утворюють цілісний майновий комплекс.
Закон передбачає такі варіанти оформлення житлового комплексу ОСББ:
1. Прийняття на власний баланс усього жилого комплексу.
2. Залишення попереднього власника балансоутримувачем усього житлового комплексу або його частини.(допускається лише за згодою попереднього власника)
3. Укладення з будь-якою юридичною особою договору про передачу їй на баланс усього житлового комплексу або його частини.
Обираючи варіант взяття на баланс житлового комплексу або його частини, пам’ятайте, що це може вплинути на розмір землі, яка буде оформлена у власність ОСББ.
Оформлення землі.
Відповідно до ст. 125 ЗКУ право власності на земельну ділянку виникає з моменту державної реєстрації цього права. Право власності на земельну ділянку посвідчується державним актом (ст. 126 ЗКУ), Отже, ОСББ стає власником земельної ділянки та прибудинкової території лише після отримання державного акта про право власності на земельну ділянку.
Якщо ви вважали, що у вас було чимало клопоту на попередніх стадіях, то ви помилялись, Найцікавіше починається лише з цього моменту, бо механізм оформлення землі ОСББ у власність практично відсутній, хоча де-юре закріплений у законі. Тому і вам, і спеціалістам місцевої ради, до якої ви звернетесь, доведеться керувати нормами законодавства за аналогією (ч.1 ст.8 Цивільного кодексу України). Це означає, що перелік документів та вимог, які місцева рада може пред’явити, чітко не встановлений.
Однак спробуємо встановити бодай якісь межі для уяви юристів, користуючись їх же зброєю – нормами закону.
Які аналогії закону можуть бути використані?
ЗКУ не передбачений механізм передачі земельної ділянки юридичній особі у власність на безоплатній основі. Тому нам доведеться використовувати комбінацію з двох механізмів:
1) порядку безоплатної приватизації земельної ділянки громадянами (ст.118 ЗКУ);
2) порядку продажу земельної ділянки державної та комунальної власності громадянам та юридичним особам (ст. 128 ЗКУ).
Етап перший. Загальні збори ОСББ приймають рішення про оформлення права власності на землю. Рішення загальних зборів має бути оформлене у вигляді протоколу. До речі, процедури скликання загальних зборів, їх проведення та оформлення відповідних документів мають бути виконані з дотриманням усіх вимог чинного законодавства, інакше недоброзичлива особа може за формальними ознаками опротестувати будь-яке рішення.
Також нагадаємо, що рішення про оформлення права власності на землю має бути прийнято кваліфікованою більшістю голосів, тобто 3/4 голосів присутніх на зборах членів об’єднання.
Усі подальші дії буде здійснювати уповноважена зборами особа, а документи від імені ОСББ підписувати – голова правління та бухгалтер об’єднання.
Етап другий. Особа, зацікавлена у придбанні земельної ділянки у власність, має звернутися до відповідної ради з клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, на якій розташований багатоквартирний житловий будинок, а також належні до нього будівлі, споруди та прибудинкова територія.
У клопотанні мають бути зазначені (ч.2 ст. 128 ЗКУ):
- місце розташування земельної ділянки;
- цільове призначення земельної ділянки;
- розміри та площа земельної ділянки;
- згода на укладення договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки.
Виконання останнього пункту від вас вимагати не можуть, адже ОСББ отримує землю безоплатно.
До клопотання додаються :
а) графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки (ч.6 ст.118 ЗКУ);
б) документ, що посвідчує право користування земельною ділянкою, та документи, що посвідчують право власності на нерухоме майно, розташоване на цій ділянці (копії технічних паспортів на будинок та допоміжні споруди);
в) копія установчих документів для юридичної особи;
г) свідоцтво про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності (св-во про реєстрацію та копію статуту) (три останні пункти – згідно ч.2 ст. 128 ЗКУ).
Єдиних вимог щодо того, як повинні бути складені графічні матеріали, що додаються до клопотання, не існує, тож вони складаються у довільній формі. Однак радимо звернутися до спеціалізованої організації, тому, що цей матеріал повинен бути інформативним та правильно накресленим.
Увага! Інших документів від вас на цій стадії вимагати не мають права.
Клопотання та додані до нього документи розглядаються радою протягом місяця, за результатами розгляду на сесії приймається рішення: надати дозвіл або відмовити в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Рішення про відмову у наданні дозволу повинно бути мотивованим та містити обґрунтування причин відмови (ч.7 ст. 118, ч.3 ст. 128 ЗКУ).
Увага! Підставами відмови у наданні такого дозволу можуть бути:
1. Невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних утворень, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку (ч.7 ст.118 ЗКУ).
2. Неподання документів, необхідних для прийняття рішення щодо продажу такої земельної ділянки (п «а» ч.5 ст. 128).
3. Виявлення недостовірних відомостей у поданих документах (п «б» ч.5 ст. 128).
Отже, місцева рада відмовила вам у наданні дозволу, ви можете або почати усувати зауваження, які обґрунтовували відмову, або оскаржити рішення місцевої ради. Якщо ж сесією місцевої ради прийняте рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, перейдемо до наступного етапу.
Етап третій. Землевпорядна організація, яка має ліцензію на виконання цих робіт, за замовленням ОСББ розробляє проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Відносини між організацією та ОСББ оформлюються договором. Типова форма договору про розроблення проекту затверджена Постановою КМУ від 04.03.04р. №266, Ця форма не є обов’язковою для виконання приватними суб’єктами господарювання. І все ж радимо попередньо поглянути на неї, щоб мати хоч приблизне уявлення про спектр прав та обов’язків, які можуть мати сторони цього правочину.
Увага! Укладаючи договір, зверніть увагу на строк виконання робіт та розділ, присвячений відповідальності виконавця. Установлені договором межі відповідальності виконавця робіт (особливо це стосується термінів виконання робіт) будуть підставою для захисту прав ОСББ, у тому числі і в судовому порядку.
Етап четвертий. З 10.12.09 р. при органах місцевого самоврядування та органах виконавчої влади розпочали свою роботу Комісії з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою. До повноважень Комісій належить складання висновків за результатами розгляду розроблених проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Застосовуючи за аналогією вимоги ст. 118, 128 ЗКУ, розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки подається комісії з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою, яка діє при відповідній місцевій раді.
Комісія протягом трьох тижнів з дня одержання проекту надає свій висновок щодо погодження проекту або відмови у його погодженні. У разі відмови у погодженні проекту він повертається заявнику.
Підставою відмови у погодженні проекту може бути лише невідповідність його положень вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.
У двотижневий строк з дня отримання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки після отримання позитивного висновку відповідна місцева рада приймає на сесії рішення про надання земельної ділянки у власність.
Етап п’ятий Отримання державного акта на право власності на земельну ділянку.
Відповідно до Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів про право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою та договорів оренди землі, затвердженої наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 04.05.99р. №43 роботи зі складання державного акта виконуються в такій послідовності:
- підготовчі роботи;
- установлення в натурі (на місцевості) меж земельної ділянки;
- складання кадастрового плану земельної ділянки;
- заповнення бланка державного акта.
Усі ці роботи потребують спеціальних знань, обладнання та дозволів, тому самотужки ви їх не виконаєте, Частину підготовчих робіт, установлення в натурі (на місцевості) меж земельної ділянки та виготовлення обмінного файлу має здійснити ваш підрядник – спеціалізована землевпорядна організація, яка має відповідну ліцензію.
Підготовлені документи треба подати до територіального відділення Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України із земельних ресурсів.
Відповідно до п.2.9 Інструкції №43 заповнення державного акта на землю покладається на ДП «ЦДЗК» та його структурні підрозділи.. Цю роботу ДП «ЦДЗК» виконує на підставі договору із замовником (вами).
Тож після укладення такого договору, спеціаліст філії ДП «ЦДЗК» перевіряє файл обміну, звіряє його з проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки. У разі відповідності обмінного фонду відомостям, які наведено в проекті землеустрою щодо відведення земельної ділянки, та вимогам до структури, змісту та формату обліку, за результатами перевірки та приймання спеціалістом філії ДП «ЦДЗК» робиться відмітка на титульному аркуші проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки про прийняття обмінного файла, після чого заповнюється реєстраційна картка.
Заповнена реєстраційна картка разом з проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки та заповненими державними актами передаються до територіального органу земельних ресурсів, де формується кадастрова справа.
Увага! Ви маєте особисто або через суб’єкта господарювання, який розробляв вам файл обміну, контролювати процес заповнення реєстраційної карти, оскільки вас про її заповнення ніхто повідомляти не буде.
Державний акт на право власності на земельну ділянку складається у двох примірниках, підписується посадовими особами в такій послідовності: начальник державного органу земельних ресурсів, голова (керівник) органу місцевого самоврядування або органу виконавчої влади та особа, що здійснила реєстрацію акта (п.2.14 Інструкції №43).
Підписаний державний акт повертається філії ДП «ЦДЗК». Де проводиться остання процедура – це внесення в Автоматизовану систему державного земельного кадастру даних про земельну ділянку та видача державного акта власнику (ОСББ).
05.07.10р. скасовані пункти Інструкції №43, які регулювали порядок видачі державних актів власникам ділянок. Однак нового порядку до цього часу не розроблено. Тому уточнюйте безпосередньо у філіях ДП «ЦДЗК», де вам повинні видати акт – у філії чи у виконкомі місцевої ради.
Поделиться20923 Июл 2013 16:04:36
http://fishki.net/comment.php?id=140733 Беседка своими руками
Поделиться21024 Июл 2013 19:40:50
http://kyivenergo.ua/ua/for-consumers/s … 2003-04-27
========================
Що вiдноситься до сфери обслуговування КИЇВЕНЕРГО?
Мiж енергопостачальною компанiєю i споживачами електричної та теплової енергiї встановлюються так званi «межi розподiлу», що закрiплюються у договорах.
Так, наприклад, при постачаннi житлових будинкiв та громадських забудов електроенергiєю, межа розподiлу встановлена на вводi електричного кабелю в будинок. Для промислових пiдприємств межа розподiлу встановлюється в договорах згiдно балансовiй приналежностi. Вiдповiдно здiйснюється й обслуговування. КИЇВЕНЕРГО обслуговує лiнiї електропередачi, трансформаторнi подстанцiї та iншi електромережi до межi розподiлу. Обслуговування електричних мереж в житлових будинках здiйснюється житлово-експлуатацiйними органiзацiями, а в органiзацiях та на пiдприємствах — спецiальними енергетичними службами.
Таким чином, КИЇВЕНЕРГО виконує основну функцiю — забезпечення електричною i тепловою енергiєю споживача, а от як нею розпорядитися — це вже функцiї самих споживачiв та комунальних служб мiста. Обов’язки контролю та державного нагляду за режимами споживання електричної i теплової енергiї покладенi також на КИЇВЕНЕРГО, в складi якого є пiдроздiл Держенергонагляду.
Из выше сказанного следует : 1. Публічне Акціонерне товариство " АЕС Київобленерго" Ірпінський районний підрозділ.
- це підрозділ Київоблєерго, і він повинен брати на обслуговування трансформаторну. І забудовник повинен передавати
трансформаторну Ірпінському районному підрозділу . І ОСББ тут не мае брати на себе.
2.Межа розподілу ( згідно вище написаному ) встановлюеться на вводі кабелю в будинок.
ПРОПОНУЮ НАПИСАТИ ЛИСТА , ДЕ ВИКЛАСТИ СИТУАЦІЮ , В ДЕКІЛЬКА АДРЕС . 1. "АЕС КИЇВОБЛЄНЕРГО". 2. ІРПІНСЬКИЙ ПІДРОЗДІЛ. 3. МІСЬКИЙ ГОЛОВА. 4. ЗАБУДОВНИКИ.
ПРОШУ ВІСЛОВИТИ СВОЮ ДУМКУ І ВАШІ ПРОПОЗИЦІЇ.